Drie nachten 
Zomer-
Halfpension-
Special

Drie nachten  Zomer-Halfpension-Special

WELKOM IN HET PARKHOTEL DE WIEMSEL – UW VERTROUWDE BOUTIQUE HOTEL!

Ons viersterren superior "Parkhotel de Wiemsel" met 56 luxe suites en gastenkamers ligt aan de Nederlands-Duitse grens, in het schilderachtige Twente, te midden van een indrukwekkend groen parklandschap. 

Ontspan in de Spa & Wellness, in het binnen- & buitenzwembad en laat u door ons verwennen met culinaire hoogstandjes in ons gastronomisch restaurant "De Wanne". Een ander lust voor het oog is het eigen "Kunstgalerie Parkhotel de Wiemsel" met een gevarieerde collectie hedendaagse kunst uit de hele wereld. Het kunstenaarsstadje Ootmarsum ligt net buiten het hotel. Galerieën en beeldhouwwerken domineren het straatbeeld en de kleine steegjes met boetiekjes, cafés en restaurants nodigen uit om te winkelen en te vertoeven. 

HOTELGESCHIEDENIS

De wens om te reizen en het enthousiasme voor kunst leidde Henning J. Claassen en zijn vrouw Helga een paar jaar geleden naar Ootmarsum, hun toen favoriete hotel "De Wiemsel" was helaas in 2014 failliet gegaan. 

Het enthousiasme voor de plek was zo groot dat ze besloten het hotel te kopen, het volledig te renoveren, te heropenen in 2015 en het tot op de dag van vandaag te blijven vernieuwen en verder uit te breiden. Als u meer wilt lezen over onze eigenaar en de persoonlijke charme van ons hotel wilt begrijpen, lees dan hier verder in onze "Hotelgeschiedenis".

LIGGING & ROUTEBESCHRIJVING

"Parkhotel de Wiemsel" ligt in het oosten van Nederland in het mooiste deel van de regio Twente, aan de rand van het stadje Ootmarsum.ca. 25 km van Enschede en vlakbij de Duitse grens. Voor onze gasten bieden we direct bij het hotel gratis parkeergelegenheid en laadstations voor elektrische auto's.

DE TUIN VAN NEDERLAND

...zo noemt men de regio Twente direct aan de Duits-Nederlandse grens. Vanuit het hotel vindt u talrijke fiets- en wandelpaden om de prachtige ongerepte natuur te verkennen. We hebben een aantal goed onderhouden stads- en elektrische fietsen voor u beschikbaar. Graag verzorgen wij picknickmanden voor onderweg of in ons hotelpark. U kunt verder genieten van boeiende cultuurgeschiedenis, zoals het fraaie landgoed Singraven of in het historische openluchtmuseum Ootmarsum. Dit alles ligt in de directe omgeving van ons hotel.

EEN STADJE OM VERLIEFD TE WORDEN OP

Het 700 jaar oude kunstenaarsstadje Ootmarsum, met zijn rustige traditionele vakwerkgevels, ligt op slechts een paar minuten lopen van het Parkhotel. De kleine steegjes nodigen uit om te wandelen en te winkelen. Drink een lekker kopje koffie in de zon en laat u inspireren door de creativiteit die deze plek uitstraalt. Overal vindt u kleine galerieën en boetiekjes waar u een heel veelzijdig aanbod kunt bewonderen.

GOLFEN ZONDER HANDICAP

Nog een highlight in de regio is de golfsport. Spelers van elk niveau komen op verschillende golfbanen in de omgeving geheel aan hun trekken en kunnen kiezen tussen first-class golfbanen en prachtige natuurgolfbanen. Wij reserveren de door u gewenste golfbaan voor u.

Klik hier voor onze Golf Special:

VAKANTIE MET KINDEREN

Voor een vakantie met kinderen hebben we de volgende tips voor u:

Een eigen wereldje voor de kinderen: Lego, poppen, spelletjes, tafelvoetbal....aan alles is gedacht en verveling zal hier zich niet voordoen!

Restaurant Rouwers biedt, op ongeveer 800 meter van het hotel, een prachtige kinderspeeltuin. De kleintjes kunnen hier ‘stoom afblazen’, terwijl u genietend toekijkt vanaf het terras of de sfeervolle serre.
Adres: Denekamperstraat 74, 7636 PA Agelo
Openingstijden: wo - zo 10 - 22 uur, ma & di gesloten

"Kakelbont", ongeveer 3 km van het hotel
Adres: Frensdorferweg 4, 7634 PE Tilligte
Openingstijden: Dagelijks 10 - 22 uur

"Cosmos", ongeveer 4 km van het hotel
Adres: Frensdorferweg 22, 7635 NK Lattrop-Breklenkamp
Openingstijden: di - do 13 - 17 uur, 
za 13 - 17 uur, 21.30 - 0.00 uur,
zo  13-17 uur, ma & vr gesloten

Crocky Kinderspeelparadijs Dolle Pret in Nordhorn, op ongeveer 18 km van het hotel
Adres: Wehrmaate 22, D–48531 Nordhorn
Openingstijden: woe - vr  14 - 19 uur, 
za &  zo 10 - 19 uur, ma & di gesloten  

Seaport Spyce

De eigenaar van het hotel, Henning J. Claassen, ontdekte tijdens één van zijn zeiltochten in de Golf van Mexico een kleine parfumerie in de buurt van Pensacola, die individuele geuren in kleine oplages samenstelt. Als zeiler liet hij voor hem een een fris maritiem Eau de cologne creëren, zocht een heel bijzondere fles uit, met in het glas een gegraveerde zeilboot, liet het met de hand verpakken in een prachtige geschenkdoos en noemde het “Seaport Spyce”.

Verkrijgbaar bij de receptie of te bestellen in onze online-shop.

NU BOEKEN