Kunstgalerie Parkhotel de Wiemsel

Kunstgalerie Parkhotel de Wiemsel

In een historisch landhuis, aan de rand van ons hotel, bieden wij onze gasten een kleine exclusieve en zeer diverse collectie hedendaagse kunst van over de hele wereld, van schilderijen tot beelden en sculpturen.

Henning J. Claassen, eigenaar van het Parkhotel de Wiemsel, is al meer dan 40 jaar een enthousiaste kunstverzamelaar en heeft 10 jaar geleden in zijn woonplaats Lüneburg de "Galerie im Alten Kaufhaus" geopend. Nu kunnen de gasten van het Parkhotel ook genieten van de bijzondere collectie in een privé-sfeer.

De Collectie

De Collectie

Naast de  hyperrealistische, levensgroot sculptuur "Reunion" van de Australische Sam Jinks biedt de galerie een breed scala aan werken van bekende en minder bekende internationale kunstenaars zoals Ackermann, Bryan, Christo, Feng, Giacometti, Penck, Ramos, Szczesny, Vasarely, Wesselmann, Warhol en vele anderen. 

Als extra service hebben wij voor onze gasten een beknopte gids samengesteld. Zo heeft u wandelend van object naar object informatie over de kunstenaar. Uw persoonlijke gids is in onze kunstgalerie verkrijgbaar voor € 2,00.
Een korte samenvatting vind u hier.

Uittreksels uit het gastenboek

    "We vonden het erg verrassend, een galerie die je gemakkelijk en zonder aarzeling kunt betreden. De tentoonstelling is prachtig!"

    "De selectie, samenstelling en het type kunst beviel ons zeer. Deze galerie heeft meer sfeer dan veel musea."

    "Absoluut fantastisch en inspirerend. Het was het waard....eindelijk weer cultuur!"

    "Een geschenk voor oog en ziel."

    "Gefeliciteerd met deze tentoonstelling! Een rondleiding in een tot nu toe nog niet ervaren 'privé-sfeer'!"

Kunst en plezier

Kunst en plezier

Een kunstgalerie exclusief voor u, als begin van een onvergetelijke avond of wellicht voor een speciale gelegenheid? ‘s Avonds vanaf 17.30 uur openen wij onze kunstgalerie exclusief voor u met een glas champagne en een heerlijke amuses voor € 29,- per persoon. Uiteraard kunt u de galerie ook gebruiken als speciale gelegenheid voor feestelijke bijeenkomsten met vrienden of zakenrelaties. Voor een bijzonder moment, welke onvergetelijk zal blijven.