Kunstgalerie Parkhotel de Wiemsel

Kunstgalerie Parkhotel de Wiemsel

In een historisch landhuis, aan de rand van ons hotelpark, bieden wij onze gasten een kleine, exclusieve en zeer diverse collectie hedendaagse kunst uit de hele wereld, van schilderijen tot grafische kunst en sculpturen, waarvan zij in een privé omgeving kunnen genieten. Dit is een klein gedeelte uit de kunstcollectie van de hoteleigenaar, welke hij in de loop van 40 jaar zakenreizen over de hele wereld heeft verzameld en nu in zijn woonplaats Lüneburg als "Kunstsammlung Henning J. Claassen" in zijn eigen kunstmuseum aan het publiek presenteert.

De Collectie

De Collectie

Naast de  hyperrealistische, levensgroot sculptuur "Tattooed Woman" van de Australische Sam Jinks biedt de galerie een breed scala aan werken van bekende en minder bekende internationale kunstenaars zoals Ackermann, Bryan, Christo, Feng, Giacometti, Penck, Ramos, Szczesny, Vasarely, Wesselmann, Warhol en vele anderen. 

Als extra service hebben wij voor onze gasten een beknopte gids samengesteld. Zo heeft u wandelend van object naar object informatie over de kunstenaar. Uw persoonlijke gids is in onze kunstgalerie verkrijgbaar voor € 2,00.
Een korte samenvatting vind u hier.

Uittreksels uit het gastenboek

    "We vonden het erg verrassend, een galerie die je gemakkelijk en zonder aarzeling kunt betreden. De tentoonstelling is prachtig!"

    "De selectie, samenstelling en het type kunst beviel ons zeer. Deze galerie heeft meer sfeer dan veel musea."

    "Absoluut fantastisch en inspirerend. Het was het waard....eindelijk weer cultuur!"

    "Een geschenk voor oog en ziel."

    "Gefeliciteerd met deze tentoonstelling! Een rondleiding in een tot nu toe nog niet ervaren 'privé-sfeer'!"

Kunst en plezier

Kunst en plezier

Een kunstgalerie exclusief voor u, als begin van een onvergetelijke avond of wellicht voor een speciale gelegenheid? ‘s Avonds vanaf 17.30 uur openen wij onze kunstgalerie exclusief voor u met een glas champagne en een heerlijke amuses voor € 29,- per persoon. Uiteraard kunt u de galerie ook gebruiken als speciale gelegenheid voor feestelijke bijeenkomsten met vrienden of zakenrelaties. Voor een bijzonder moment, welke onvergetelijk zal blijven.