Kunstgalerie Parkhotel de Wiemsel

Kunstgalerie Parkhotel de Wiemsel

In een historisch landhuis, aan de rand van ons hotelpark, bieden wij onze gasten een kleine, exclusieve en zeer diverse collectie hedendaagse kunst uit de hele wereld, van schilderijen tot grafische kunst en sculpturen, waarvan zij in een privé omgeving kunnen genieten. Dit is een klein gedeelte uit de kunstcollectie van de hoteleigenaar, welke hij in de loop van 50 jaar zakenreizen over de hele wereld heeft verzameld en nu in zijn woonplaats Lüneburg als "Kunstsammlung Henning J. Claassen" in zijn eigen kunstmuseum aan het publiek presenteert.

De Collectie

De Collectie

Vanaf 1 september 2023 biedt de collectie u de nieuwe kunsthoogtepunten van het seizoen 2024. Naast de hyperrealistische sculptuur "Fullness of Emptiness" van de Australische Sam Jinks, biedt de galerie een breed scala aan werken van bekende en minder bekende internationale kunstenaars zoals Christo, Feng, Giacometti, Ramos, Szczesny, Vasarely, Warhol en vele anderen.

Als extra service hebben wij voor onze gasten een beknopte gids samengesteld. Zo heeft u wandelend van object naar object informatie over de kunstenaar. Uw persoonlijke gids is bij onze hotelreceptie verkrijgbaar voor € 3,00. Een korte samenvatting vindt u hier.

De verzamelaar

De verzamelaar

Henning J. Claassen (HJC) werd geboren in 1944 in Lüneburg/D, als zoon van een Duitse bakkersfamilie die al 4 generaties lang daar leefde. Hij voltooide een stage als “Industriekaufmann” en studeerde vervolgens Economie en Psychologie in Los Angeles/USA. Na zijn terugkeer uit de Verenigde Staten ging hij op 27-jarige leeftijd voor zichzelf aan de slag en richtte in de loop der jaren een aantal succesvolle bedrijven op. Naast zijn professionele carrière raakte HJC al op jonge leeftijd geïnteresseerd in hedendaagse kunst en begon hij schilderijen en sculpturen van de 20ste en 21ste eeuw te verzamelen. Zijn passie voor reizen en kunst bracht hem en zijn vrouw een paar jaar geleden naar Ootmarsum. Haar toen favoriete hotel "De Wiemsel" ging helaas in 2014 failliet. Het enthousiasme voor de plek en het hotel was zo groot dat HJC besloot het hotel te kopen, het in 2015 volledig te renoveren en te heropenen. Met de "Kunstgalerie Parkhotel de Wiemsel" is de cirkel voor de passie voor kunst op een heel bijzondere plek rond.

Uittreksels uit het gastenboek

    "We vonden het erg verrassend, een galerie die je gemakkelijk en zonder aarzeling kunt betreden. De tentoonstelling is prachtig!"

    "De selectie, samenstelling en het type kunst beviel ons zeer. Deze galerie heeft meer sfeer dan veel musea."

    "Absoluut fantastisch en inspirerend. Het was het waard....eindelijk weer cultuur!"

    "Een geschenk voor oog en ziel."

    "Gefeliciteerd met deze tentoonstelling! Een rondleiding in een tot nu toe nog niet ervaren 'privé-sfeer'!"