Ootmarsum & Omgeving

parkhotel_de-wiemsel_ootmarsum_niederlande_paar_sightseeing.jpg

Frisse lucht opsnuiven

"Parkhotel de Wiemsel" ligt in het oosten van Nederland in het mooiste deel van de regio Twente, een schilderachtige omgeving waar de traditie nog volop leeft. Kleine boerderijen met de voor deze streek typische houten geveltekens liggen verscholen tussen uitgestrekte weilanden en bossen. Dit fraaie landschap is uitermate geschikt voor mooie wandel- of fietstochten.

parkhotel_de_wiemsel_ootmarsum_strasse_kl.jpg

Ootmarsum, een eldorado voor kunstliefhebbers

Het 700 jaar oude kleine kunstenaarsstadje Ootmarsum met zijn mooie traditionele vakwerkhuizen ligt in het noordoosten van Twente. In de kleine steegjes kunt u heerlijk wandelen en genieten. Drink een lekker kopje koffie in de zon en laat u inspireren door de creativiteit die deze plek uitstraalt. Overal vindt u kleine galerieën waar u een heel veelzijdige aanbod kunt bewonderen. Inspirerend en fascinerend.

In het bekende en karakteristieke Museum van Ton Schulten, kunt u de expositie bezoeken waar zijn kleurrijke landschapsschilderkunst op een perfecte manier zijn tentoongesteld en uitgelicht. Naast alle schilderwerken is er een tentoonstelling van sculpturen, van veel internationale en nationale beeldhouwers. Deze werken zijn ontworpen in het brons, keramiek, marmer en glas.