Drie nachten 
Zomer-
Halfpension-
Special

Drie nachten  Zomer-Halfpension-Special

KUNSTGALERIE PARKHOTEL DE WIEMSEL

In een historisch landhuis, aan de rand van ons hotelpark, bieden wij onze gasten een kleine, exclusieve en zeer diverse collectie hedendaagse kunst uit de hele wereld. Het is een selectie uit de kunstcollectie van de hoteleigenaar, die hij meer dan 50 jaar lang op zakenreizen over de hele wereld heeft verzameld en nu in zijn woonplaats Lüneburg aan het publiek presenteert in zijn eigen kunstmuseum, als www.kunstsammlung-henningjclaassen.de.

DE COLLECTIE

Naast schilderijen biedt de collectie een interessant spectrum aan grafische kunst en beeldhouwkunst van bekende internationale kunstenaars zoals Christo, Feng, Giacometti, Jinks, Ramos, Szczesny, Vasarely, Warhol en nog veel meer.

DE VERZAMELAAR

Henning J. Claassen (HJC) werd in 1944 geboren in Lüneburg, Duitsland, als zoon van een bakkersfamilie die vier generaties overspant. Hij liep stage als industrieel bediende en studeerde daarna economie en psychologie in Los Angeles. Na zijn terugkeer uit de VS startte hij op 27-jarige leeftijd zijn eigen bedrijf en richtte in de loop der jaren een aantal succesvolle bedrijven op. HJC was al op jonge leeftijd geïnteresseerd in hedendaagse kunst, die hij in de afgelopen 50 jaar op zijn zakenreizen over de hele wereld heeft verworven en tot een buitengewone collectie heeft gevormd. 

"We vonden het erg leuk, een galerie waar je gemakkelijk en zonder verlegenheid binnen kunt komen. 
De tentoonstelling is prachtig!"
***
"We vonden de selectie, de compositie en het soort presentatie erg goed.
Deze galerie heeft meer sfeer dan veel musea."
***
"Gefeliciteerd met deze tentoonstelling, 
een rondleiding in een ongekende privé-sfeer!"

KUNST EN PLEZIER

Een kunstgalerie voor u allen of als cadeau voor een speciale gelegenheid? ‘s Avonds vanaf 17.30 uur openen wij onze kunstgalerie exclusief voor u met een glas champagne en een heerlijke amuses voor € 29,- per persoon. U bent ook welkom om de galerie te gebruiken voor feestelijke gelegenheden of een diner in een ongebruikelijke setting met familie of vrienden.

NU BOEKEN